Басейнова дирекция Черноморски район
Мониторинг на водите

БДЧР - ВАРНА

Басейнова дирекция „Черноморски район“ и Министерството на околната среда и водите обявяват обществени обсъждания на актуализираните програми за мониторинг, изготвени съгласно чл. 11 от Рамкова директива за морска стратегия - тук

 Басейнова дирекция „Черноморски район“ публикува  проект на национален доклад на България за Актуализация на първа част от Морската стратегия, съгласно чл. 8, чл. 9 и чл. 10 (2012-2017) – тук

Басейнова дирекция „Черноморски район“ публикува Междинен преглед на значимите проблеми при управлението на водите в Черноморски район - тук

Басейнова дирекция „Черноморски район“ публикува  Актуализирана предварителна оценка на риска от наводнения - тук.

Басейнова дирекция „Черноморски район“ публикува проект на Картите на заплахата и на риска от наводнения - тук.

СИГНАЛИ ЗА КОРУПЦИЯ

Деня на Земята

ZemiaПовече от 1 милиард души в 192 държави участват в дейности за Деня на Земята всяка година, което го прави най-мащабното честване в света. Каним Ви да бъдете част от Деня на Земята и да помогнете за по-нататъшни действия по отношение на климатичните промени по целия свят.

Тема за Деня на Земята 2022 г.:

ИНВЕСТИРАМЕ В НАШАТА ПЛАНЕТА

Електронна брошура - тук.

Съвети за Земята - тук.

Информация - тук.

06.04.2022 г.

Басейнова дирекция „Черноморски район“ отбеляза 20 години от създаването си

По повод Световния ден на водата на 20 март се проведе онлайн среща с членовете на Младежкия воден парламент. Включиха се над 50 ученици от страната, техните преподаватели и експерт от Басейнова дирекция, които в интерактивна дискусия говориха за основните замърсители на подземните води и споделиха устойчиви практики за тяхното опазван.

24.03.2022 г.

... За повече информация

Басейнова дирекция „Черноморски район“ чества 20 години от създаването си

20_BSBD_words

На Световния ден на водата - 22 март, Басейнова дирекция „Черноморски район“ ще отбележи 20-годишния си рожден ден.

На тържественото честване e поканенo ръководството на Министерството на околната среда и водите, представители на областни и общински администрации на територията на Черноморския басейнов район, членове на Басейновия съвет, държавни, научни и образователни институции, регионалните инспекции по околната среда и водите, неправителствени организации, служители.

Тържеството ще се проведе на 22 март, от 10.30 часа в хотел Голдън Тюлип Варна. В програмата е включено засаждане на 20 широколистни дръвчета в района около Басейнова дирекция.  

21.03.2022 г.

... За повече информация

МЗ обявява XIV-то издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”

c-fakepathposlannicinazdravetoНационалният ученически конкурс „Посланици на здравето“ се провежда в подкрепа на здравословния начин на живот на младите хора. Целта му е превенцията на поведенческите и рискови за здравето фактори, свързани с нeздравословното хранене, ниската физическа активност, злоупотребата с алкохол и тютюнопушенето.

РЕГЛАМЕНТ 2022 г.

Формуляр I фаза

Формуляр II фаза

... За повече информация

Консултации за проект на доклад за Междинните проблеми

Световен ден на водата

Какво е световен ден на водата?Ден на водата

Световният ден на водата се отбелязва ежегодно на 22 март от 1993 г. насам под егидата на ООН и акцентира върху важността на достъпа до питейна вода. Световният ден на водата насочва вниманието към 2 млрд. души, живеещи без достъп до питейна вода. Поставя фокус върху предприемане на действия за справяне с водната криза в световен мащаб. Основен акцент на Световния ден на водата е да се подпомогне постигането на цел 6 за устойчиво развитие на ООН: чиста вода и санитарно-хигиенни условия за всички до 2030 г.

Тема на световният ден водата:

ПОДЗЕМНИ ВОДИ – ДА НАПРАВИМ НЕВИДИМОТО ВИДИМО

Електронна брошура - тук.

Инициативи - тук.

Информация - тук.

10.03.2022 г.

страница 9 от 218

<<< по-нови    4 5 6 7 8 9 10 11 12    По-стари >>>