Басейнова дирекция Черноморски район

Актуални новини 


 

Срокът за регистрация на кладенци е удължен до 28 ноември 2025 г.

В брой 96 на „Държавен вестник“ от 2 декември 2022 г. е обнародван Законът за изменение и допълнение на Закона за опазване на околната среда, приет от 48-ото Народно събрание на 24 ноември 2022 г. С тези промени се удължава срокът за регистрация на кладенците за собствени потребности и водовземни съоръжения за подземни води, които ще бъдат използвани за стопански и нестопански цели. Новият срок за регистрация е 28 ноември 2025 г. 

05.12.2022 г.

... За повече информация

Басейнова Дирекция и РИОСВ – Варна проведоха съвместни инициативи по повод Европейската седмица на мобилността

    mobilnost 

Басейнова Дирекция „Черноморски район” и РИОСВ – Варна отбелязаха със съвместни инициативи Европейската седмица на мобилността – 16-22 септември, която тази година се провежда под мотото „По-добри връзки“. Темата е избрана, за да отрази желанието на хората от цяла Европа отново да осъществят връзка помежду си след месеци на изолация, забрани и ограничения. Хората могат да осъществяват връзка при среща на площада в градска среда и да останат свързани помежду си чрез обществения транспорт.

23.09.2022 г.

... За повече информация

Заместник-министър Петър Димитров се включи в почистване на „Болата“

 

bolata

 Над 60 доброволци участваха в почистването на местността „Болата“ край каварненското село Българево.
„Хабитатът на Черно море е уникален в световен мащаб и трябва да се опазва, тъй като всяко изменение в околната среда му влияе негативно. Всички ние трябва да допринасяме за грижата към този воден басейн“.

16.01.2023 г.

... За повече информация

БДЧР отбелязва Световния ден на влажните зони

Открит урок се проведе за Деня на влажните зони

Днес, 02.02.2023 г. Басейнова дирекция „Черноморски район“ и РИОСВ – Варна проведоха открит урок с децата от IV-тa група на ЧДГ „Мечтатели“. С тази съвместна инициатива беше отбелязан Световния ден на влажните зони под мотото: Време е да възстановим влажните зони.

vl zoni

02.02.2023 г.

... За повече информация

Морска стратегия на Р България 2022-2027

За деня на водата, БДЧР ще награди отличилите се художници в конкурса „Водата е живот“.

По повод 22 март „Световен ден на водата“, Басейнова дирекция „Черноморски район“ организира конкурс за детска рисунка на тема „Водата е живот“.

Каним за участие в конкурса всички деца от I до IV клас от Черноморски район (Области Добрич, Варна и Бургас), които искат да изразят творческите си умения, да се включат в конкурса за рисунка на тема “Водата е живот“.

Младите творци трябва да изпратят картините си до 20 март на адрес: гр. Варна, ул. „Александър Дякович“ № 33.

22.02.2023 г.

 

... За повече информация

БДЧР излъчи победители в конкурса за рисунка по повод Световния ден на водата

БДЧР ще отличи с  награди 6 участници в конкурса за рисунка по повод Световния ден на водата. Конкурсът се проведе под надслов:  „Водата е живот“. 

В предварително обявения срок, в дирекцията постъпиха 72 рисунки.  В конкурса  се включиха  ученици от Бургас, Варна, Добрич и Търговище.

При оценката на творбите, журито обърна внимание на познанията, които авторите имат за опазване и съхраняване на водата.

Победителите в конкурса ще получат индивидуални грамоти и награди. Те ще им бъдат изпратени до края на месеца.

22.03.2023 г.

... За повече информация

Започва XV-то издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето“

Министерството на здравеопазването обявява началото на XV-то издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето“. Целта на конкурса е да популяризира здравословния начин на живот сред младите хора, поставяйки акцент върху превенцията на поведенческите и рискови за здравето фактори, свързани с нeздравословното хранене, ниската физическа активност, злоупотребата с алкохол и тютюнопушенето.

22.03.2023 г.

... За повече информация

БДЧР отбеляза деня на водата съвместно с Технически университет - Варна и РИОСВ - Варна

 

vlz

Басейнова дирекция „Черноморски район“ отбеляза Световния ден на водата с множество инициативи с деца, ученици и студенти.
Открити уроци с мултимедийни презентации  на теми, свързани с опазване на най-ценния природен ресурс, се проведоха в детски градини ДГ „Звездичка“, ДГ „Дружба“, ДГ „Щурче“, с. Приселци, общ. Аврен, ДГ „Морско конче“, с. Близнаци.

22.03.2023 г.

... За повече информация

страница 6 от 116

<<< по-нови    1 2 3 4 5 6 7 8 9    По-стари >>>