Басейнова дирекция Черноморски район

Екоинформация

На 28 март 2016 министърът на околната среда и водите Ивелина Василева даде начало на националната образователно-информационна кампания „Яко е да си еко“, насочена към  популяризиране на Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“. Част от инициативата е провеждането на Зелена олимпиада, в която деца от  цялата страна ще решават тестове на екологични теми. 

Тя се организира за четвърта година от образователния портал Академика БГ.  На този линк: http://zelenaolimpiada.bg, младите еколози могат да се регистрират и да решават тестовете от 28 март до 10 май 2016 г. Резултатите ще бъдат обявени на сайта на Зелената олимпиада  на 20 май 2016 г.
Наред с удовлетворението от споделените знания,  18 участника от начален, среден и горен курс ще бъдат наградени с таблет, mp3 и смартфон.
В заключителните събития по награждаването на най-добрите участници ще се включат и актьорите Димитър Рачков и Васил Василев - Зуека със спектакъла „Яко е да си еко“. 30.03.2016

 


Заповед РД-369/ 06.06.2011 год. на Министъра на околната среда и водите Нона Караджова - Заповедта  утвърждава Указания за прилагане на чл.4а от Наредбата за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) при процедурите по ОВОС.

 
Заповед; Указания: стр.1, стр.2, стр.3, стр.4

24.06.2011 г.

 


 

Световен ден на Земята – 22 април

Всяка година на 22 април отбелязваме Световния ден на Земята. Тази година мотото е „Дървета за планетата Земя. Нека ги засадим.” Да бъде увеличен броят на дърветата по света е първата от 5-те водещи цели, които се предприемат при старта на обратното броене в чест на предстоящата 50-годишнина. Една от най-амбициозните е да бъдат засадени 7, 8 млрд. дървета. Организираните инициативи ще окажат значимо и измеримо въздействие върху Земята, и ще послужат като основа за осигуряване на по-чиста, по-здравословна и по-устойчива планета.

 

... За повече информация

Tази година „Да изчистим България заедно” ще е на 4 юни

И през 2016 г. Министерството на околната среда и водите е основен партньор на bTV Media Group в най-мащабната доброволческа акция в България "Да изчистим България заедно”. Тази година най-масовото почистване у нас ще се осъществи на 4 юни в цялата страна. Решението за датата е продиктувано от желанието Световният ден на околната среда 5 юни да бъде посрещнат в по-чиста България. 14.04.2016

... За повече информация

ВАЖНО

   От 1 януари 2013 г. ПУДООС е включено в системата за единно банково разплащане СЕБРА с нова банкова сметка:
BG30 BNBG 9661 3100 1390 01 при БНБ-ЦУ и BIC код на БНБ : BNBG BGSD
07.01.2013 год.
... За повече информация

КОНКУРС "МОРЕТО –ЕДИН РАЗЛИЧЕН СВЯТ"

   ОБЩИНА КАВАРНА, КЛУБ „ЕКОПУЛС”, ОУ „ЙОРДАН ЙОВКОВ” – КАВАРНА О Б Я В Я В А Т ВТОРИ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС  „МОРЕТО –ЕДИН РАЗЛИЧЕН СВЯТ“ за литература-проза, рисунка и компютърна презентация. Конкурсът е посветен на традиционното отбелязване на Международния ден на Черно море - 31 октомври.
Удължава се срокът за приемане на ученическите разработки до 28 октомври 2012 г.
12.10.2012 год.

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

По инициатива на РИОСВ–Варна и Басейнова дирекция Черноморски район се проведе работна среща с областния управител за преустановяване на замърсяването от Шокъровия канал
Сформирана е комисия за обследване на канала
23.10.2012 год.
... За повече информация

МОСВ обяви процедура за реформиране на ВиК сектора

    Министерството на околната среда и водите обяви процедура „Стратегическо планиране и укрепване на капацитета на структурите, ангажирани в процеса на реформиране на ВиК сектора, за осигуряване устойчиво управление на ВиК инфраструктурата”. Средствата по нея са в размер на 12 млн. лв. от Оперативна програма „Околна среда”, а бенефициент е Министерство на регионалното развитие и благоустройството.
19.01.2012.год.
... За повече информация

Басейнова дирекция за Черноморски район проведе второ редовно заседание на Басейновия съвет

    Днес Басейнова дирекция за Черноморски район проведе второ редовно заседание на Басейновия съвет за тази календарна година
15.12.2011 год.
... За повече информация

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

Басейнова дирекция ще проведе заседание на Басейновия съвет

 

    На 15 декември (четвъртък) Басейнова дирекция за Черноморски район ще проведе второ редовно заседание на Басейновия съвет за тази календарна година.

На 17-то заседание ще бъдат дискутирани две теми: изготвянето на предварителна оценка на риска от наводнения, което е етап от разработване на План за управление на риска от наводнения и прилагане на Рамковата директива за Морска стратегия.

14.12.2011 год.

... За повече информация

Министър Нона Караджова бе домакин за присъждането на призове

   Министър Нона Караджова присъди призове „Зелена България" за най-зелен град за 2011 г. и за граждански инициативи, осъществили „зелени идеи“ заедно с избрания за президент Росен Плевнелиев, Зинаида Златанова – ръководител на Представителството на ЕК в България, Искра Михайлова – председател на парламентарната комисия по околната среда и водите, и Радосвет Радев – изпълнителен директор на Дарик радио.
Събитието по награждаването бе на 13 декември 2011 г., вторник, от 13.00 часа, в музея „Земята и хората“.
14.12.2011 год.
... За повече информация

Новини - 04-11-2011год.

     Заместник-министър Ивелина Василева ще открие първата сесия на Младежкия воден парламент в България. ... За повече информация

страница 1 от 4

    1 2 3 4    По-стари >>>