Басейнова дирекция Черноморски район

Екокампании

 


 

Световен ден на водата - 22 март 2023 г.

Световният ден на водата всяка година се отбелязва на 22 март и има за цел да привлече вниманието на хората върху значението на водата и необходимостта от опазването й. Денят се отбелязва официално от 1993 г., като ежегодно се организират прояви в цял свят, посветени на водата. Тази година кампанията призовава хората „Бъдете промяната, която искате да видите в света“.

20.03.2023 г.

... За повече информация

2 февруари 2014 година - Световен ден на влажните зони

Всяка година на 2 февруари се отбелязва Световният ден на влажните зони. През 1971 г. на същата дата в иранския град Рамсар е подписана Конвенцията за влажните зони – Рамсарска конвенция. Темата на кампанията тази година е „Влажни зони и земеделие: Партньори за растеж”, тъй като 2014 г. е обявена от ООН за международна година на фамилното земеделие.29.01.2014

... За повече информация

22 март-Световен ден на водата

   „ЧИСТА ВОДА И БЕЗОПАСНОСТ НА ХРАНИТЕ” - Световният ден на водата се провежда ежегодно на 22 март с цел световната общност да се застъпи за устойчиво управление на водните ресурси и привлече общественото внимание върху важността от наличие на прясна вода.
14.03.2012 год.
... За повече информация

16 -22 септември 2011 г. Европейска седмица на мобилността

  Европейска седмица на мобилността - под мотото „Алтернативна мобилност“ за десети път от 16 до 22 септември тази година ще се проведе Европейската седмица на мобилността. Целта на кампанията е да стимулира местните власти да въвеждат и популяризират мерките за устойчив транспорт и да насърчава гражданите да се възползват от всички алтернативи на автомобила.
15.09.2011 год. ... За повече информация

22 май - Международен ден на биологичното разнообразие

  Мотото на Международния ден на биологичното разнообразие през 2011 г. е  “Биологично разнообразие в горите” с цел да привлече вниманието на международната общност към предприемане на адекватни действия за опазване на горите и на биологичното разнообразие в тях.

... За повече информация

Конкурс на тема: "Обичам природата и аз участвам"

    Конкурс на тема: „Обичам природата и аз участвам” - Ако си дете и нямаш още 18-ет години, цениш Природата и смяташ, че грижата към нея е отношение към самите нас, можеш да се включиш в конкурс на тема: „Обичам природата и аз участвам”.
    Министерство на околната среда и водите и Фондация „Димитър Бербатов” обявяват  конкурс за есе, рисунка и снимка за деца от две възрастови групи - деца до 14 години и юноши до 18 години.

26.05.2011 г.

... За повече информация

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

     Басейнова дирекция отбелязва Деня на Земята

   19.04.2011 год.

... За повече информация

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ - 21 март 2011 г.

    Басейнова дирекция отваря врати на 22 март

    По традиция - на 22 март - Басейнова дирекция отваря врати за варненската и шуменска общественост. Поводът е Световния ден на водата.
    Във вторник (до 13.00 часа) експерти ще посрещнат около шейсет ученици от 9 и 12 клас при СОУ „Димчо Дебелянов”, гр. Варна и от ПГМЕТТ „Хр. Ботев”, гр. Шумен. Учениците и съгражданите ни ще научат повече за оперативната дейност на Басейновата дирекция, както и много практически съвети за разумно използване на водата в домакинството. 

... За повече информация

Кампании

    Приключи кампанията за честване на Световния ден на водата:  Кампанията, с която Басейнова дирекция за управление на водите в Черноморски район отбеляза Деня на водата - 22 март - приключи. Снимки от отделните инициативи можете да видите тук.  

Кампании

     Приятели на водата в ЦДГ №43 „Синчец”, Варна  С песни и танци децата от ЦДГ „Синчец” отбелязаха Международния ден на водата. На оформени информационни кътове деца и родители се запознаха с  материали, представящи   водата като най-ценното богатство на планета. С интерес изслушаха беседи за  нейната животоподдържащата функция и  благотворно значение за всички живи организми. Необходимостта да се  пазят чисти водните басейни и да  се пести водата.

страница 1 от 2

    1 2    По-стари >>>